Mobiliteit 27 maart 2017

Wereldrecord met stoet emissievrije voertuigen

De regio Eindhoven heeft een wereldrecord te pakken: de langste stoet van elektrisch aangedreven voertuigen. 746 waren het er om precies te zijn, samen goed voor een optocht van 3,6 kilometer emissievrij rijdende voertuigen. Daaronder waren zes Hyundai’s ix35 FCEV en vijf Toyota’s Mirai.

’s Werelds langste stoet van volledig elektrische voertuigen reed zondag 26 maart van Helmond naar Eindhoven. WaterstofNet nam deel met de Hyundai’s ix35 FCEV en zorgde tevens voor het tanken van de andere deelnemende waterstofauto’s bij het eigen tankstation op de Automotive Campus in Helmond.

Berlijns record uit de boeken

De e-parade versloeg met een stoet van 746 elektrische voertuigen (over 3,6 kilometer) het Berlijnse record van 577 elektrische voertuigen. Dat record werd gevestigd in 2015 en staat in het Guinness Book of Records. Het nieuwe wereldrecord moet nog officieel erkend worden, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Auto’s, scooters en bussen

Iedereen met een volledig elektrisch voertuig mocht meedoen. Het ging om auto’s maar ook om scooters, motoren en bussen. De stoet vertrok rond 11.30 en reed ruim 3,5 kilometer over de snelweg A270 die hiervoor was afgesloten. Bekijk hier de video van de stoet.

De geslaagde recordpoging, georganiseerd door de Rotary Club Eindhoven, gold als ‘kick-off’ van de Automotive Week.

Delen: