Duurzaamheid 14 september 2019

Waterstoftankstations voor Amsterdam en Utrecht

OrangeGas heeft een DKTI subsidie toegekend gekregen ter waarde van twee miljoen euro. De leverancier van groene brandstoffen gaat met de subsidie waterstoftankstations in Amsterdam en Utrecht realiseren.

Samen met de eerder toegekende Europese BENEFIC-subsidie komt het totaal toegekende bedrag op 2,6 miljoen. De twee waterstofstations komen op bestaande OrangeGas-locaties in het westelijk havengebied van Amsterdam en op het bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht.

Pas het begin

Voor OrangeGas zijn de tankstations in Amsterdam en Utrecht pas het begin: “Wij willen de komende vijf jaar nog vijf tot tien waterstoftankstations realiseren o.a. in Leeuwarden, Zwolle en een tweede locatie in Amsterdam. In samenwerking met AC Adviseurs hebben wij de subsidies toegekend gekregen en kunnen wij de eerste stappen zetten.” Aldus Marcel Borger, directeur en oprichter OrangeGas.

Groene brandstoffen

OrangeGas exploiteert al verschillende groene brandstoffen. Het bedrijf uit Heerenveen biedt groengas, elektriciteit, HVO100 en vloeibare Co2 aan, en voegt nu groene waterstof aan het assortiment toe. Zowel personenvoertuigen als bussen en vrachtwagen kunnen terecht bij de waterstofstations.

Waterstoftankstation Den Haag

In oktober gaat een nieuw waterstoftankstation in Den Haag open. Het BP Kerkhof tankstation biedt vanaf oktober naast traditionele brandstoffen ook waterstof aan. Als retail partner is OrangeGas ook bij dit station betrokken.

Klik op het plaatje om alle waterstoftanklocaties in Nederland en Europa te bekijken

Delen: