Over waterstof 06 maart 2021

Waterstofgids is klaar!

De Nederlandse waterstofcommunity zet zichzelf en de activiteiten op de kaart in de eerste internationale Waterstofgids.

In de afgelopen maanden hebben FME, RVO en Topsector Energie aan de totstandkoming van de eerste internationale Waterstofgids gewerkt. Hierin staan bedrijven en organisaties die actief bezig zijn met waterstof. Hun activiteiten worden kort beschreven.

Opbouwen mondiale waterstof economie

Nederland is vastbesloten om een substantiële en constructieve rol te spelen bij het opbouwen van een mondiale waterstof economie. Nederland heeft veel te bieden. Zoals deze gids illustreert, staan ​​de Nederlanders al op de vooraanstaande Europese initiatieven om een ​​waterstofrevolutie op gang te brengen. Bovendien bevindt Nederland zich op een strategische locatie als de toegangspoort tot Noordwest-Europa en is het een belangrijk knooppunt in de wereld olie- en gashandel.

Elke stap in de waterstofketen

Ook is er in ons land een rijk ecosysteem van onderzoeksinstituten en bedrijven die opmerkelijk effectief zijn in het vertalen van ideeën en concepten naar haalbare, geïntegreerde oplossingen. Dit heeft geresulteerd in een breed scala aan technologieën die elke stap in de waterstofwaardeketen, van elektrolyse tot transport en opslag van waterstof en een reeks van toepassingen in verschillende sectoren, waaronder industrie, weg- en zeevervoer en woningverwarming.

Vermelding in de waterstofgids

De bedoeling van de waterstofgids is om Nederland in de internationale etalage te zetten. Staat u er nog niet in, maar wilt u wel in deze gids opgenomen worden? Stuur dan een bericht naar hydrogen@fme.nl.

Er komt z.s.m. een update, dus geef u snel op! Deadline is 19 maart voor insturen van uw bedrijfsprofiel.

Tags:  

Delen: