Duurzaamheid 31 maart 2020

Waterstofdrones om levens te redden

In Afrika worden drones vaak ingezet voor het transport van medicijnen en bloed naar moeilijk te bereiken gebieden. Door energielimieten van batterijen kunnen ze echter niet lang in de lucht blijven. Doosan Mobility Innovation denkt met waterstof een oplossing te hebben.

Waterstofdrone

Op het African Drone Forum heeft Doosan Mobility Innovation (DMI) een drone op waterstof gepresenteerd: de DS30 long endurance hydrogen fuel cell drone. Met de waterstofdrone wil DMI de voordelen van dronegebruik in Afrika demonstreren en hoe het levens van Afrikanen kan verbeteren.

Afrika

Volgens het mobiliteitsbedrijf zijn de voordelen van waterstofdrones voor Afrika enorm. Dankzij de mogelijkheid om lang en ver te vliegen, zijn de drones zeer geschikt om medicijnen te vervoeren, maar ook om hulp te bieden bij rampen, gebieden in kaart te brengen of voor communicatiedoeleinden.

Drone-ambulance

In tegenstelling tot een traditionele drone op batterijen, kan een waterstofdrone niet minuten, maar uren vliegen. Hierdoor kan een drone items afleveren op afgelegen locaties waar traditionele drones niet kunnen komen. Hierdoor kan een waterstofbrandstofcel-drone fungeren als een ‘drone-ambulance’.

DMI’s CEO, Doo Soon Lee legt uit: “Een drone met een waterstofbrandstofcel die wordt gebruikt voor het vervoeren van bloed kan meer dan 70 kilometer per vlucht afleggen. Met één waterstofdrone kunnen we maar liefst 5.000 levens per jaar redden.”

Delen: