Duurzaamheid 18 februari 2021

Waterstofdebat met kamerleden

Hoe maken we een vliegende start met de energietransitie en zetten we Nederland op de kaart als koploper van de Europese waterstofeconomie?

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Belangrijke thema’s tijdens deze verkiezingen zijn de energietransitie en de kansen voor een Nederlandse waterstofeconomie. Hoe ziet onze groene toekomst eruit? Daar verschillen de meningen in de politiek en de samenleving behoorlijk over.

Gasunie organiseert op 4 maart een verkiezingsevenement waarbij studenten aan kandidaat-Kamerleden alles kunnen vragen over de energietransitie en specifiek de rol van waterstof in het energiesysteem van de toekomst.

Waterstof als sleuteltechnologie

Waterstof is de sleuteltechnologie voor het energiesysteem van de toekomst. Om in 2030 de waterstofeconomie op gang te hebben, moeten we vandaag beginnen. Het nieuwe kabinet beslist over de toekomst van de Nederlandse waterstofeconomie.

Waterstofbelofte in verkiezingsprogramma’s

Uit de verkiezingsprogramma’s blijkt dat de meeste politieke partijen waterstof zien als essentieel onderdeel van de toekomstige energiemix en een belangrijk element in de transitie naar een groene economie. Maar, hoe gaat het nieuwe kabinet dit aanpakken? Wat is er nodig om Nederland leidend te houden op het gebied van waterstof?

Delen: