Onderzoek 19 februari 2021

Waterstof thuis tanken?

Zou dat niet mooi zijn? Sterker nog, er wordt aan een thuistankinstallatie gewerkt en het lijkt binnen afzienbare tijd mogelijk.

Waterstof voor een thuistankinstallatie, Twinning Energy en Dalery Group (met daarin Gulf Nederland en Dalhuisen Olie) zijn hiervoor een samenwerking aangegaan. De inzet is een (mobiele) thuistankinstallatie.

Eerst voor grootverbruikers

In eerste instantie mikken de initiatiefnemers op grootverbruikers van brandstof in de bouw-, transport-, landbouw- en infrasector. Dus een waterstoftankinstallatie voor ondernemingen. De eigen waterstofauto thuis vol tanken is nog toekomstmuziek, maar de stap van grootverbruiker naar kleinverbruiker is denkbaar zodra waterstoftransport via het aardgasnet handen en voeten krijgt.

Waterstof in energiemix

Twinning Energy is sinds haar ontstaan in de afgelopen drie jaar hard gegroeid: van leverancier van waterstoftankfaciliteiten tot autoriteit in Nederland op het gebied van waterstofoplossingen. Door de samenwerking met Dalergy Group, voorheen Dalhuisen Groep, wordt waterstof als nieuwe optie toegevoegd aan het duurzame energieaanbod voor ondernemers die een eigen tankinstallatie hebben of willen.

Waterstofproductie bij eigen bedrijf

Wim Peels, general manager van Twinning Energy: ‘We ervaren een sterk toenemende vraag van onze klanten naar waterstofoplossingen, zoals een compact tankstation of lokale waterstofproductie bij het eigen bedrijf. Wij willen ervoor zorgen dat bedrijven direct aan de slag kunnen met duurzaam ondernemen en we zijn ervan overtuigd dat we samen met Dalergy Group ondernemers kunnen bedienen in de totale duurzamere energiemix.’

Duurzame energieleverancier

Peter Dalhuisen, directeur van Dalergy Group. ‘Wij willen voorloper zijn in het bieden van een portfolio aan energiesoorten met een lagere CO2-footprint. Onze samenwerking met Twinning Energy voegt waterstof toe aan het steeds uitgebreidere aanbod van Dalergy Group aan alternatieve energiesoorten die daadwerkelijk bijdragen aan een lagere CO2-footprint en een bewezen techniek hebben.’

Delen: