Over waterstof 30 augustus 2022

Waterstof in mobiliteit: groene waterstof voor transport en civiele werken

Een van de sprekers tijdens het congres Waterstof in mobiliteit: van Plannen naar Praktijk op 23 september is Dr. Ir. Daniël Bakker van KWR. Dat maakt deel uit van het Convenant waterstof in mobiliteit Provincie Utrecht.

KWR is in 2021 samen met een consortium begonnen aan een Europees demonstratieproject met als thema groene waterstof voor transport en civiele werken: het LIFE NEW HYTS project.

Lokale groene waterstofketen

In het LIFE NEW HYTS project maken zij de stap naar de praktijk. Ze implementeren een lokale groene waterstof waardeketen in de provincie Utrecht, beginnend bij productie van waterstof d.m.v. elektrolyse, distributie via een waterstof tankstation, en gebruik van waterstof in voertuigen. Bovendien hebben ze in het project aandacht voor opleiding van technisch personeel om de waardeketen te onderhouden en delen van de kennis om replicatie van de acties mogelijk te maken.

Aanmelden voor congres

Bent u ook nieuwsgierig naar de bevindingen van dit project, meldt u dan aan via Eventbrite en kom op 23 september naar Circuit Zandvoort – Dutch Grand Prix Lounge.

Wij hopen u van harte te mogen verwelkomen op 23 september om 13.30 uur.

Lees ook: waterstof in mobiliteit: van Plannen naar Praktijk

Lees ook: waterstof in mobiliteit: 1e zero emissie energiestation

Delen: