Over waterstof 17 augustus 2022

Waterstof in mobiliteit: 1e zero emissie energiestation

Een van de sprekers tijdens het congres Waterstof in mobiliteit: van Plannen naar Praktijk op 23 september is Stephan Bredewold van Fountain Fuel. Hij gaat uitgebreid in op een netwerk van energiestations waar waterstofauto’s kunnen tanken en elektrische auto’s kunnen opladen.

Zonder energie staat alles stil. Klimaat, schone lucht, geopolitiek, netcongestie en leveringszekerheid spelen een rol bij de keuzes die we maken om de energietransitie te laten slagen.

Opslag en distributie van duurzame energie

Cruciaal is de opslag en distributie van duurzame energie. Daarvoor zijn verschillende technieken beschikbaar. In mobiliteit is waterstof soms de beste oplossing. In andere situaties is batterij-elektrisch de beste keuze. Bij de stations van Fountain Fuel zijn beide opties gecombineerd. Batterij-elektrisch laden is al ‘onderweg’, waterstof tanken gaat nu een vlucht nemen.

Fountain Fuel

Waterstof voor mobiliteit heeft alles in zich om een disruptieve technologie te worden, net zoals mobiele telefonie, internet en big data dat ook waren. Nieuwe businessmodellen en samenwerkingsverbanden zullen ontstaan. Fountain Fuel zal in die context haar first-mover advantage gebruiken om bij te dragen aan de energietransitie en een substantieel marktaandeel te verwerven.

Netwerk zero emissie energiestations

In samenwerking met robuuste partners, maar ook lokale stakeholders wordt gewerkt aan een netwerk van zero emissie energiestations. Stephan Bredewold zal in zijn presentatie de visie en strategie van Fountain Fuel toelichten en doet bovendien een handreiking voor mogelijkheden tot samenwerking.

Aanmelden voor congres

Bent u ook nieuwsgierig naar de visie van Stephan, meldt u dan aan via Eventbrite en kom op 23 september naar Circuit Zandvoort – Dutch Grand Prix Lounge.

Wij hopen u van harte te mogen verwelkomen op 23 september om 13.30 uur.

Lees ook: waterstof in mobiliteit: van Plannen naar Praktijk

Delen: