Waterstof als systeemdrager 09 juni 2019

Podcast BNR: waterstof een hype of heilige graal?

In de Podcast-serie Nieuwe Energie van BNR was er een interessante discussie over waterstof. Het onderwerp: is waterstof een hype of juist de heilige graal? Presentator John van Schagen besprak dit met twee deskundigen: Alexander Savelkoul van Enpuls en Jan van de groep van Factory Zero.

In de half uur durende podcast ontstond een interessante discussie over wat we wel en niet met waterstof moeten doen. Alexander Savelkoul, Manager Transitie Energiesysteem van Enpuls, op de vraag of waterstof gehyped wordt: “Soms wel een beetje. Er zijn toepassingen waarin andere energiedragers beter zijn. Maar waterstof hebben we absoluut nodig in de toekomst. Misschien niet per se vandaag of morgen, maar wel als we verder kijken. En daarom moeten we juist nu flink investeren in groene waterstof.”

Zeer belangrijke rol

Jan van de Groep, mede-oprichter van Factory Zero, was het daarmee eens. “Waterstof is niet dé oplossing, maar zeker één van de oplossingen voor de energietransitie. Het gaat een zeer belangrijke rol spelen, zeker over 20 of 30 jaar. De belangrijkste opgave waar we nu voor staan: de duurzame energie die we nu al opwekken op een zo efficiënt mogelijke manier inzetten.”

Aanrader: luister de podcast hier terug.

Delen: