Duurzaamheid 14 augustus 2020

Waterstof-heftrucks in distributiecentrum Britse supermarktketen

In het distributiecentrum van de Britse supermarktketen Asda rijden de komende tijd heftrucks op waterstof.

CO2-uitstoot verlagen

De Britse retailer Asda wil zijn CO2-uitstoot tegen 2025 met 50% verminderen en werkt samen met leveranciers aan oplossingen om klimaatverandering en voedselverspilling tegen te gaan. Een van die oplossingen is waterstof.

In het Skelmersdale Chilled-distributiecentrum in Manchester gaat Asda daarom de komende zes maanden vorkheftrucks op waterstof testen. Asda verlaagt in het distributiecentrum hiermee zijn CO2-voetafdruk met 80%.

“Duurzaam ondernemen is belangrijk voor ons, dus we zijn verheugd met deze nieuwe manier van werken die een aanzienlijke impact zal hebben op onze ecologische voetafdruk”, aldus Darren Pettner, General Manager bij Asda’s Skelmersdale CDC.

Plug Power

De heftrucks zijn voorzien van waterstofbrandstofcellen van het bedrijf Plug Power en hebben twee keer zoveel kracht als traditionele accu’s. De trucks stoten geen CO2 uit en hebben enkel water als bijproduct. Plug Power is ook verantwoordelijk voor de levering van de waterstof en een waterstoftankstation.

Tanken

Het tankstation staat op locatie en de heftrucks zijn eenvoudig bij te tanken. Deze handeling duurt minder dan 90 seconden, waardoor de heftrucks bijna continu kunnen doorwerken.

Tags:  

Delen: