Onderzoek 30 juli 2021

AeroDelft met waterstof luchtruim in

Vliegen we straks met vliegtuigen op waterstof? De TU Delft gelooft erin. Een studententeam, AeroDelft, werkt aan prototypes, zoals het eerder getoonde Project Phoenix. Zaterdag 31 juli was livestream een presentatie te zien van de nieuwste projecten via deze link: https://youtu.be/HLo4JHqRWZ0 .

Tijdens dit evenement, genaamd ‘Cleaner Skies’ zal het team de over het afgelopen jaar gemaakte progressie onthullen. Eerst zal het bouwproces van het prototype worden toegelicht en het testen. Vervolgens wordt een eerste eigen vliegtuig, een Sling 4, virtueel gepresenteerd. In een VR-tour licht het team toe hoe dit toestel in de toekomst bemand op vloeibare waterstof gaat vliegen.

Paneldiscussie vliegen op waterstof

Aansluitend is er een paneldiscussie over de mogelijkheden voor het testen en certificeren van experimentele vliegtuigen voor duurzame ontwikkeling. Met onder anderen experts van de TU Delft, Netherlands Aerospace Center (NLR) en het ministerie van infrastructuur en watermanagement.

Over AeroDelft en de missie

AeroDelft is een studententeam dat verbonden is aan de TU Delft, bestaande uit meer dan vijftig studenten van verschillende nationaliteiten en studieachtergronden die zich op vrijwillige basis inzetten voor duurzame luchtvaart. Zij doen dit met het ontwikkelen en promoten van een vliegtuig dat vliegt op vloeibare waterstof. In dat kader is vorig jaar het project Phoenix gestart, wat al een prototype opleverde van een waterstofvliegtuig.

Wat doet luchtvaartindustrie?

De luchtvaartindustrie en in het bijzonder Airbus investeert in de ontwikkeling van vliegtuigen op waterstof. Verschillende mogelijkheden, zowel technisch als commercieel, passeren de revue bij deze Europese vliegtuigbouwer. Die wil op deze manier zijn bijdrage leveren aan vermindering van de CO2-uitstoot.

Delen: