Over waterstof 04 november 2020

Uniper nieuwe deelnemer H2 Platform

H2Platform verwelkomt Uniper als nieuwe deelnemer. Deze energieproducent wil in 2035 CO2 neutraal zijn en zet daarvoor ook hoog in op waterstof.

Met de deelname van Uniper komt het totaal aantal deelnemers van het Platform op 34 bedrijven.

CO2-uitstoot verlagen

Uniper produceert elektriciteit, warmte en stoom in Nederland. Met de omliggende industrie in Rotterdam heeft Uniper nauwe samenwerkingsverbanden om reststoffen nuttig toe te passen en daarmee de CO2-uitstoot te verlagen.

Relevantie van waterstof

Waterstof is specifiek relevant voor de Uniper Maasvlakte site. Die locatie is vanwege de geografische ligging en de nabijheid van industrie en energie infrastructuur uitermate geschikt voor de uitrol van waterstof productie en diverse toepassingen. Uniper directeur Yolande Verbeek licht toe: “Wij gaan in de komende 10 jaar onze energieproductie op de Maasvlakte stapsgewijs ‘decarboniseren’. In vrijwel alle scenario’s zien wij een prominente rol voor waterstof weggelegd. Daarom sluiten wij ons graag aan bij het H2Platform.”

Benieuwd welke andere organisaties zijn aangesloten bij het H2 Platform, hoe u zelf kunt deelnemen als organisatie of adviseur betrokken bij Waterstof? Hier is alle informatie te vinden.

Tags:  

Delen: