Duurzaamheid 08 juni 2020

Toyota Nederland partner van Missie H2

NOC*NSF en waterstofconsortium Missie H2 verlengen hun samenwerking tot en met de Olympische Spelen van Tokyo in 2021. Tevens sluit Toyota Nederland zich aan bij de vereniging die Nederland wil laten kennismaken met de mogelijkheden van waterstof.

Nederland Waterstofland

Met Missie H2 slaan zeven partijen uit de waterstofketen de handen ineen om de duurzame mogelijkheden van waterstof onder de aandacht te brengen bij het Nederlandse publiek. Behalve Toyota Nederland (Louwman & Parqui) zijn ook Gasunie, Groningen Seaports, Port of Amsterdam, Remeha, Shell Nederland en Stedin Groep betrokken.

Onder de naam ‘Nederland Waterstofland’ zetten Nederlandse topsporters zich in om Nederland te laten kennismaken met de mogelijkheden van waterstof als duurzame energiedrager. Het Missie H2-consortium steunt tegelijkertijd TeamNL op weg naar de Spelen van Tokyo in 2021.

Showcase

“Als enige wereldwijde mobiliteitspartner van zowel de Olympische Spelen als de Paralympische Spelen wil Toyota van de Spelen in Tokyo een showcase maken van zijn toekomstvisie met betrekking tot waterstof”, zegt Jan-Christiaan Koenders, managing director Toyota-importeur Louwman & Parqui. “Ook in Nederland zien we een belangrijke rol voor waterstof weggelegd. We zijn trots dat we samen met andere inspirerende partijen deel uit mogen maken van Missie H2 om ook de rest van Nederland hierover enthousiast te maken. Het is geweldig dat we dit samen met NOC*NSF doen door middel van sport.”

Samen sterk

Ulco Vermeulen, bestuurslid Gasunie: “Voor Missie H2 slaan we natuurlijk de handen ineen. Ook in deze uitdagende tijden blijven we TeamNL steunen op weg naar Tokyo. Met de watersporters van TeamNL blijven we ons hard maken voor Nederland Waterstofland. Extra mooi is dat met de komst van Toyota Nederland nu alle schakels uit de waterstofketen in Missie H2 zijn vertegenwoordigd. Van producent tot eindgebruiker. Samen maken we van Nederland Waterstofland. Energietransitie is per slot van rekening teamsport.”

Tags:  

Delen: