Toyota geeft waterstofpatenten vrij

Bijna 6.000 patenten voor waterstoftechnologie zijn in bezit van Toyota. De autoproducent heeft die vrijgegeven om de transitie naar schone mobiliteit te versnellen.
Totaal bijna 24.000 patenten
Toyota Motor Corporation heeft aangekondigd dat het bijna 24.000 patenten die het in bezit heeft op het gebied van voertuigelektrificatie beschikbaar stelt aan derden. Toyota heeft het besluit genomen omdat het hiermee het gebruik van geëlektrificeerde auto’s wereldwijd een stevige impuls wil geven. Op die manier wil Toyota overheden, andere autofabrikanten en de samenleving helpen hun klimaatdoelen te realiseren.

Elektromotoren, elektronica en laadtechnologie
De patenten hebben betrekking op geavanceerde technologie die Toyota vooral in zijn hybride modellen gebruikt. Voorbeelden zijn elektromotoren, Power Control Units (PCU’s) en laadtechnologie. De patenten zijn in een periode van ruim twintig jaar aan Toyota Motor Corporation toegekend. Toyota heeft ook 5.680 patenten vrijgegeven op het gebied van waterstoftechnologie.
En dan nog 5.680 waterstofpatenten
De 5.680 wereldwijde waterstofpatenten, die Toyota na decennia van research achter gesloten deuren nu vrijgeeft, hebben stuk voor stuk betrekking op brandstofceltechnologie of zijn hier nauw verwant aan. Sommige hebben zelfs direct te maken met de Toyota Mirai, de eerste Fuel Cell auto die in 2014 in serieproductie is gegaan.
De lijst waterstofpatenten
• In totaal 1.970 patenten hebben direct betrekking op de brandstofcel zelf.
• 290 patenten gaan over de brandstoftanks waarin waterstof onder hoge druk kan worden opgeslagen.
• Verder zijn 3.350 patenten beschikbaar die handelen over de benodigde software.
• Ten slotte hebben 70 patenten te maken met de productie en toevoer van waterstof.