Internationale ontwikkelingen 16 januari 2023

Toyota bouwt Corolla AE86 Trueno om tot waterstofauto

Toyota Corolla AE86 Trueno ombouw naar waterstofauto

Op de Tokyo Auto Salon in Japan staat een bijzondere Corolla AE86 Trueno: een exemplaar met een verbrandingsmotor die loopt op waterstof. Van buiten is hij haast niet te onderscheiden van het origineel. Alleen de H2-stickers op de portieren verraden dat het hier om een bijzondere variant gaat.

Uit de rekken van Toyota

Toyota meldt niet om wat voor krachtbron het gaat, maar op de foto’s is de originele 1.6 viercilinder uit de Trueno te zien. Die motor heeft op benzine een vermogen van 130 pk, wat een ombouw naar waterstof met het vermogen doet blijft gissen. Toyota zegt dat de modificaties zich beperken tot de injectoren, brandstofleidingen en bougies. De hogedruktanks voor de waterstof zijn afkomstig uit de Mirai en nemen alle kofferbakruimte in beslag.

De toekomst voor klassieke auto’s?

Voor liefhebbers van klassiekers blijft de toekomst onzeker. Kan de beleving van een oude auto met verbrandingsmotor nog wel blijven voortbestaan in een tijd van elektrische auto’s? Toyota lijkt er in ieder geval alles aan te doen om in die opzet te slagen. Het lijkt er op korte termijn niet op dat Toyota dit project ook aan klanten gaat aanbieden, maar het zegt wel iets over de toekomstige koers die het merk gaat varen.

Tags:  

Delen: