Binnenhof, regering
Over waterstof 17 mei 2022

Technische briefing waterstofstudie in Kamer

H2Platform is één van de partijen die de studie door CE-Delft naar de waterstof doelen uit het Europese Fit For 55 pakket mogelijk heeft gemaakt. Ons Platform is leidend geweest om de politiek te informeren over de uitkomsten over deze studie.

Op 2 juni zal in de Tweede Kamer CE-Delft alsmede vier van onze deelnemers de bevindingen in de Tweede Kamer toelichten en op de implicaties van de Europese waterstof ambities ingaan.

Alle zeilen bijzetten

Haalbaar mits we alle zeilen bijzetten’ is de conclusie van ons Platform over de ambitie van de Europese Commissie dat in 2030, 50% van de waterstof voor industriële toepassingen ‘groen’ moet zijn. Deze conclusie trekken we na een gedegen studie door CE-Delft in opdracht van onder andere ons Platform.

Toelichting in de Kamer

Welke zeilen precies bijgezet moeten worden, kunnen we op 2 juni aanstaande toelichten in een Technische Briefing van een uur aan de Vaste Kamercommissie EZK. In dit uur zal CE-Delft onderzoeker Cor Leguijt de studie toelichten. En vier van onze deelnemers gaan in op de vraag wat dit concreet betekent voor onze sector en wat we nodig hebben qua ondersteunend beleid.

De technische briefing komt op een goed moment. Op 22 juni spreekt de Kamer met minister Jetten over het Europese pakket; voorafgaand aan de Energieraad (bijeenkomst van ministers van de lidstaten).

Sprekers vanuit onze sector:

  1. Marnix van Alphen, Vattenfall
  2. Remko Ybema, HyCC
  3. Lydia Boktor, Shell
  4. Gysbrecht Gunter, Yara

Live volgen

De sessie is live te volgen: fysiek als bezoeker in de Tweede Kamer of online op de dag zelf via deze link.

Delen: