Mobiliteit 11 juli 2018

Subsidies voor waterstof tanken

Holthausen Groep uit Hoogezand kan aan de slag. Het bedrijf krijgt 4 miljoen euro subsidie voor waterstoftankstations in Amsterdam en Groningen! 

De waterstofeconomie kan elk financieel zetje gebruiken. Bedrijven met duurzame plannen waarin waterstof een rol speelt, kunnen rekenen op subsidie. De Holthausen Groep ziet zijn inspanningen voor waterstof nu bekroond met een serieuze hoeveelheid subsidie.

Tot in Vaticaan bekend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft onlangs aangekondigd dat Holthausen Groep in aanmerking komt voor vier miljoen euro voor de realisatie van twee waterstoftankstations en en het ontwikkelen van op waterstof rijdende voertuigen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld een straatveegmachine omgebouwd op waterstof.

Holthausen Energy Points

De beoogde stations zullen in Groningen en Amsterdam gaan verrijzen onder de naam Holthausen Energy Points. De waterstof voor deze tankstations zal volledig duurzaam worden geproduceerd met zonne- en windenergie. De Amsterdamse faciliteit zal nog een stapje verder gaan door eigen waterstofproductie voor de bevoorrading te maken. Voor de uitvoering wordt samengewerkt met diverse kennisinstellingen om de innovatie te versnellen. Dat zijn onder meer Hogeschool Amsterdam en Hanzehogeschool Groningen.

Ombouw vuilniswagens

Holthausen Clean Technology heeft voor dit project gelijktijdig opdracht gekregen voor de ombouw en ontwikkeling van 4 vuilniswagens in de gemeente Amsterdam en 4 vuilniswagens in de gemeente Groningen, die volledig gaan rijden op waterstof. Tevens worden er 8 Volkswagen Transporters omgebouwd die in Groningen zullen gaan rijden.

Delen: