Internationale ontwikkelingen 02 september 2021

Rijden in ‘De Eend’ op waterstof

Het in Parijs gevestigde ‘4 roues sous 1 parapluie’ wil historische Citroëns 2CV op waterstof inzetten voor excursies door de stad.

Om dat mogelijk te maken moet de auto, die we ook kennen als ‘De Eend’, een andere aandrijflijn krijgen. Dat is volgens het Franse bedrijf heel goed te doen. Op dit moment wordt al gewerkt aan elektrisch aangedreven 2CV’s voor de verhuur. Om die vervolgens op waterstof te laten rijden moeten ze een waterstoftank krijgen en een brandstofcel, die waterstof omzet in stroom.

Grotere actieradius op waterstof

De aandrijving op waterstof is extra interessant voor het autoverhuurbedrijf, want de actieradius neemt toe en tanken gaat sneller dan opladen. De verwachte actieradius op een batterij is circa 100 km. Op waterstof zou dat 250 km worden.

Foto: ‘4 roues sous 1 parapluie’.

Emissievrije citytour

‘4 roues sous 1 parapluie’ meldt dat de eerste 2CV op waterstof in 2025 klaar moet zijn. Het bedrijf sorteert hiermee voor op het beleid van Parijs om de binnenstad in de nabije toekomst alleen nog toegankelijk te houden voor emissievrije voertuigen. Toeristen kunnen dan een toch een eigen citytour maken in een elektrisch aangedreven 2CV, eerst gevoed door een batterij en later op waterstof.

Delen: