Over waterstof 16 februari 2021

Remeha B.V. nieuwe deelnemer H2Platform

Remeha B.V. investeert volop in waterstofontwikkeling en -toepassing. Het is het toonaangevende merk in Nederland van de holding BDR Thermea Group in Apeldoorn. Remeha introduceerde de eerste CV-ketel op waterstof ter wereld.

Remeha ontwikkelt innovatieve en energiezuinige producten voor klimaatbeheersing c.q. verwarming, koeling en warm water, zowel voor woningen als utiliteit. Met haar innovaties wil Remeha zo goed mogelijk anticiperen op wensen en behoeften van nu en in de toekomst.

Met ruim 500 medewerkers geeft Remeha op eigentijdse wijze invulling aan ontwikkeling, productie en marktbenadering, waarmee zij in Nederland én in Europa is uitgegroeid tot een vooraanstaande fabrikant.

Meer wegen naar duurzaamheid

Remeha is van mening dat onze energievoorziening een mix moet zijn waarin ruimte is voor verschillende energiedragers. We zijn realistisch: in onze ogen zijn er meerdere wegen die naar duurzaamheid leiden. Op die manier kunnen we aan het Klimaatakkoord voldoen en werken aan een duurzame samenleving. Gasvormigen, elektriciteit en warmtenetten helpen gezamenlijk bij de verduurzaming en dus het terugdringen van CO2-uitstoot in Nederland.

Eerste met CV-ketel op waterstof

Remeha gelooft in de toepassing van waterstof als energiedrager en investeert daarom volop in waterstofontwikkeling. Remeha heeft de eerste waterstofketel van de wereld ontwikkeld en de eerste proeven zijn veelbelovend. De komende jaren zullen we dan ook steeds vaker zien dat waterstof wordt toegepast in pilots en speciale ‘waterstofwijken’.

Remeha is één van de voornaamste merken binnen BDR Thermea Group. BDR Thermea Group in Apeldoorn realiseert met 6.500 medewerkers in ruim 80 landen een omzet van 1,8 miljard euro.

Delen: