Mobiliteit 05 oktober 2020

PSA rust bestelwagens op waterstof uit met waterstoftechnologie van Symbio

De Franse autogroep PSA die momenteel uit de merken Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall en DS Automobiles bestaat, lanceert in 2021 meerdere bestelwagens op waterstof. De eerste honderd exemplaren worden uitgerust met brandstofceltechnologie van Symbio.

Symbio is een joint venture van de bekende bandenproducent Michelin en de wereldwijde autoleverancier Faurecia die eind 2019 is opgericht. Symbio combineert alle activiteiten die beide gerenommeerde partijen op het gebied van brandstofceltechnologie heeft. De joint venture wil naar eigen zeggen de wereldwijde leider worden op het gebied van mobiliteit op waterstof.

Voorloper


Door met Groupe PSA samen te werken, versterkt Symbio zijn rol als voorloper van brandstofceltechnologie voor lichte bedrijfswagens in Europa, de grootste markt voor dit type voertuig wereldwijd. De bestelwagens op waterstof die PSA in 2021 lanceert, zijn de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Vauxhall Vivaro. Deze zullen worden uitgerust met Symbio’s StackPacks® en zijn bestemd voor de handelspartners van Groupe PSA.

Snelgroeiende markt


“We hebben het hier niet over de zoveelste demovloot”, zegt Philippe Rosier, CEO van Symbio. “Al onze teams werken nauw samen en proberen alle technologische oplossingen te vinden die ons helpen brandstofceltechnologie binnen Groupe PSA breder uit te rollen. Echter, we hebben te maken met een snelgroeiende markt maar met lage volumes per segment. Ontwikkelaars van brandstofcelsystemen zullen hun producten moeten standaardiseren om zowel de kosten kunnen te verlagen als te kunnen voldoen aan de behoeften van hun klanten. Symbio is in staat deze twee aspecten samen te brengen.”

Delen: