Personenauto's 01 juli 2020

Provincie Drenthe zet waterstofauto’s in

Medewerkers van de provincie Drenthe kunnen voortaan met waterstofauto’s op pad. Voor dienstreizen zijn vier exemplaren van de Hyundai NEXO beschikbaar gesteld.

Interreg

De provincie Drenthe wil de ontwikkeling van waterstoftechnologie stimuleren en heeft daardoor vier waterstofauto’s aangeschaft. Die worden als test ingezet voor dienstreizen van gedeputeerden en medewerkers van de provincie en maakt deel uit van het Interreg-project Hytrec2.

Dit project brengt verschillende partners uit het Verenigd-Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Zweden en Noorwegen samen om het gebruik van waterstof in de transport- en energiesector in het Noordzeegebied (NSR) te ondersteunen.

Waterstofvulpunten

Zonder waterstoftankstations geen waterstofauto’s. Met het gebruik van de vier nieuwe waterstofauto’s wil de provincie Drenthe ook de ontwikkeling van een regionaal netwerk van waterstofvulpunten stimuleren.

De provincie heeft in januari al subsidie toegekend voor vijf openbare waterstofvulpunten bij bestaande tankstations in Assen, Beilen, Nieuw-Amsterdam, Hoogeveen en Peize. Een zesde vulpunt komt op het terrein van een installatiebedrijf in Coevorden.

Het initiatief voor de aanleg van dit netwerk komt van Resato, een producent van waterstofvulpunten uit Assen, en Orange Gas uit Heereveen. De bouw van het eerste tankstation moet in augustus van dit jaar beginnen.

Delen: