Bestelverkeer 17 december 2021

Opel levert allereerste Vivaro-e HYDROGEN aan Miele

In de Opel-fabriek in Rüsselsheim waterstofaangedreven Opel Vivaro van de band gerold. De Vivaro-e HYDROGEN kun je drie minuten voltanken en de actieradius bedraagt meer dan 400 kilometer. Miele – de fabrikant van premium huishoudelijke apparaten – gaat de eerste exemplaren dagelijks inzetten in het Rijn-Main-gebied.

Opel Vivaro-e HYDROGEN

De Vivaro-e HYDROGEN is gebaseerd op de bestaande batterij-elektrische Opel Vivaro-e. Een 45 kW brandstofcel genereert genoeg vermogen voor lange snelwegafstanden. Met volle waterstoftanks bedraagt de actieradius meer dan 400 kilometer. Het tanken van waterstof duurt zo’n drie minuten – ongeveer net zo lang als het tanken van een conventionele diesel- of benzineauto.

Laadvolume

Dankzij een slimme indeling biedt hij nog steeds evenveel laadvolume ten opzichte van een versie met verbrandingsmotor: 5,3 of 6,1 m3 laadvolume. De waterstof-elektrische bedrijfswagen is leverbaar in de lengtes M en L (4,95 en 5,30 meter lang) en met een laadvermogen tot 1.000 kg.

Miele

De eerste exemplaren worden direct aan het werk gezet. Ze gaan emissievrije kilometers maken in het wagenpark van Miele, de fabrikant van huishoudelijke apparaten zoals stofzuigers en vaatwassers.

Opel-CEO Uwe Hochgeschurtz en Head of Development Marcus Lott waren aanwezig bij de productiestart in Rüsselheim. “Met de nieuwe Opel Vivaro-e HYDROGEN beginnen we aan het volgende hoofdstuk van ons aanbod voor duurzame mobiliteit. Het slimme concept combineert de voordelen van waterstofaandrijving met de veelzijdigheid en de eigenschappen van onze bestverkochte lichte bedrijfswagen”, aldus Uwe Hochgeschurtz.

Tags:  

Delen: