Industrie 14 juni 2019

Noord-Nederland presenteert waterstofambitie

Noord-Nederland heeft op de Global Entrepeneurship Summit 2019 in Den Haag z’n ambitieuze waterstofplannen gepresenteerd. Ondernemers, overheid en onderwijs bundelen de krachten voor de ontwikkeling van een groene waterstofeconomie.

Noord-Nederland presenteerde in een inhoudelijke sessie waarom de noodzaak voor een groene waterstofeconomie hoog is en waarom juist zij geschikt zijn om die economie te ontwikkelen. Daarnaast organiseerde Noord-Nederland een netwerkbijeenkomst en liet het aan een internationaal gezelschap van investeerders en beleidsmakers zien wat de noordelijke waterstofambities zijn. Het doel van de drie bijeenkomsten was om grote internationale bedrijven zo ver te krijgen om zich te vestigen in Noord-Nederland.

Hele keten veranderen

Gedeputeerde Nienke Homan: “We willen het goede voorbeeld zijn, dus daarom hebben we een ambitieus programma voor de energietransitie ontwikkeld. Waterstof speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Als je iets wilt bereiken, dan moet je de hele keten veranderen. Dat kan met waterstof. Zo kan het gas niet alleen gebruikt worden als energiedrager of batterij, maar ook als brand- en grondstof voor bijvoorbeeld de industrie.”

Investering van 2,8 miljard

De overheden en bedrijven in Noord-Nederland willen de komende 12 jaar zo’n 2,8 miljard euro investeren in een groene waterstofeconomie. Zie hieronder de video die Noord-Nederland op het congres liet zien.

Delen: