Duurzaamheid 21 oktober 2020

Nieuwe subsidies voor experimenten H2-transport

Hoe stimuleer je de inzet van emissievrij transport, zoals door vaartuigen en trucks op waterstof? Wel er komt een nieuwe subsidieronde aan. De aftrap is begin volgend jaar. De openstelling voor aanvragen is 19 januari 2021.

Bovenstaande is kort door de bocht en vraagt enige uitleg. Het gaat om een nieuwe (3e) fase van de subsidieregeling Demonstratie Klimaattechnologieën en -Innovaties in Transport, kortweg DKTI-Transport van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het bevorderen van experimenten met emissievrij vervoer is in DKTI-3 het speerpunt.

Voor meer informatie en een interactieve kaart, KLIK HIER

Learning by using

De overheid wil initiatieven voor emissievrij transport met een stimuleringsbijdrage een duwtje in de rug geven. Om zo praktijkexperimenten met bijvoorbeeld waterstoftrucks, maar ook met batterij-elektrische trucks en trucks op biobrandstoffen van de grond te krijgen. Onder het motto: Learning by using.

Totaal meer dan 35 miljoen euro

Elke bedrijf of organisatie met een doortimmerd plan kan zich aanmelden met een aanvraag. Meer dan 35 miljoen euro is er beschikbaar. Er moet worden voldaan aan een aantal criteria om voor een subsidie in aanmerking te komen. Zoals al gemeld, aanvragen indienen kan vanaf 19 januari 2021 en deadline voor indiening is 30 maart 2021. De beoordeling is op basis van ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Delen: