Over waterstof 27 november 2020

OrangeGas nieuwe participant H2 Platform

OrangeGas is toegetreden als participant van het H2Platform. Met OrangeGas verwelkomt het Platform een actieve speler in de waterstofsector. De ambities vanuit OrangeGas om verder te groeien in waterstof zijn groot.

Joyce van Os de Man, directeur Nederland van OrangeGas: “We willen onze mooie planeet leefbaar houden voor komende generaties. Dus we moeten andere keuzes maken. Rijden op Waterstof is volop in ontwikkeling en onderdeel van de energietransitie.”

Eerste Waterstofvulpunt 

Onlangs is het waterstoftankstation van de BP-Kerkhof in Den Haag operationeel gegaan, met OrangeGas als retail partner van Jan Paul Kerkhof. Dit is het vijfde openbare Waterstoftankstation in Nederland én is het eerste Waterstofvulpunt, dat op een bestaand tankstation is geïntegreerd. Het tankstation levert groene waterstof.

Voor de komende periode heeft OrangeGas, zowel zelf als in samenwerking met partners, 10 nieuwe stations op de planning staan. In onder ander Zwolle, Utrecht en Leeuwarden wordt momenteel gewerkt aan nieuwe Waterstofvulpunten.

Internationaal schone en circulaire brandstoffen

OrangeGas levert 100% schone brandstof waaronder waterstof en draagt daarmee bij aan duurzame mobiliteit. Het bedrijf maakt schone en circulaire brandstoffen beschikbaar. Met tankstations door heel Nederland is schoon tanken altijd dichtbij.

Ook Internationaal levert OrangeGas schone brandstoffen. Met 123 tankstations is OrangeGas in Duitsland marktleider, in Zweden zijn nu 7 stations met als doel om in 2021 20 nieuwe stations te openen. Volgend jaar worden er ook in België nieuwe vulpunten gerealiseerd.

Lokale productie

OrangeGas biedt een breed scala aan schone brandstoffen die altijd duurzaam en zo lokaal mogelijk worden geproduceerd. Zo beschikt OrangeGas over eigen biogasvergistingsinstallaties in Nederland waar eigen groengas wordt geproduceerd uit de waterzuivering en restproducten.

De snelladers van OrangeGas bieden stroom aan van Nederlandse boerderijen en in de toekomst van eigen zonnepanelenprojecten.

De schone brandstoffen van OrangeGas zijn: Biogas/Groengas/Bio-CNG – Elektrisch uit groene stroom – HVO100 (100% biodiesel) – Waterstof – ED95 – vloeibare CO2 voor de koeling van vers vervoer trucks.

Meer informatie over OrangeGas, neem contact op met Joyce van Os de Man

Benieuwd welke andere organisaties zijn aangesloten bij het H2 Platform, hoe u zelf kunt deelnemen als organisatie of adviseur betrokken bij Waterstof? Hier is alle informatie te vinden.

Delen: