Mobiliteit 17 maart 2020

Nieuw waterstoftankstation geopend in Den Haag

In Den Haag is het vijfde waterstoftankstation van Nederland geopend. Het is het eerste reguliere tankstation in Nederland waar behalve fossiele brandstoffen ook waterstof verkrijgbaar is.

Waterstofstation Den Haag

Met zijn BP-vestiging in Den Haag is Jan-Paul Kerkhof gestart met de verkoop van waterstof. De BP-vestiging staat aan de Binckhorstlaan in Den Haag. Kerkhof werkt in dit project samen met netbeheerder Stedin, installatiebedrijf Resato, H2 Mobility Europe en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

350-700 bar

Bij het tankstation kunnen tussen 8:00 uur en 18:00 uur zowel voertuigen op 350 bar (vrachtwagens, bussen) als voertuigen op 700 bar (personenauto’s) tanken. Na Helmond, Rhoon, Delfzijl en Arnhem is dit het vijfde publieke waterstoftankstation in Nederland. Klik HIER voor een overzicht van alle operationele en geplande waterstofstations.

Resato

Het installatiebedrijf Resato uit Assen, dat gespecialiseerd is in hogedruktechnologie, is verantwoordelijk voor de techniek. ‘Als Nederlandse hogedruk expert zetten we onze kennis in om duurzame, veilige en efficiënte oplossingen te creëren voor waterstof applicaties. Met een groot waterstof tankstation van Nederlandse komaf willen we een sterk signaal afgeven om samen de waterstofeconomie te realiseren!’, aldus Rob Castien, directeur van Resato.

OrangeGas

OrangeGas is als retail partner betrokken bij het nieuwe station. Het bedrijf uit Heerenveen levert schone brandstoffen, zoals groengas, groene Waterstof, HVO100 en is vaker verantwoordelijk voor het plaatsen van vulpunten bij bestaande tankstations.

Delen: