Industrie 10 februari 2023

Nederlandse bedrijven slaan handen ineen voor groene waterstof

Waterstofspecialist HyGear in Arnhem is overgenomen door de HoSt Group in Enschede. Door complementaire kennis en technologie verwachten beide stappen te zetten voor groene waterstofproductie en tankinfrastructuur.

HyGear is een leider op het gebied van modulaire stoom- en methaanreforming (SMR)-technologie en elektrolyse voor waterstofproductie. Het bedrijf heeft opdrachtgevers in de glas-, halfgeleider-, voedingsmiddelen- en drankenindustrie en in de transportsector.

Aanvullende kennis en technologie

HoSt is specialist met een reeks CO2-neutrale en CO2-reducerende schone energietechnologieën. Het betreft de productie van biogas, hernieuwbare warmte, groene energieopwekking en omvat koolstofafvangtechnologie die compatibel is met de SMR-technologie van HyGear.

Groene waterstof

Jelle Klein Teeselink, CEO van HoSt Group: “Het combineren van deze bedrijven vormt een fundamentele kennisbasis en een pad voor de essentiële versnelling van de ontwikkeling en inzet van hernieuwbare gassen en groene waterstof in verschillende markten en regio’s.”

Waterstofproductie

Eerder werkte HyGear samen met Haskel Hydrogen Systems Group om waterstofproductie en tankinfrastructuur te realiseren voor de Europese markt. De ervaring van Haskel met tanksystemen en de expertise van HyGear op het gebied van waterstofproductie bieden mogelijkheden voor end-to-end tankstations.

Tankvoorzieningen

De samenwerking met de HoSt Group zal zich in eerste instantie richten op de markt in West-Europa en en op tankvoorzieningen voor vrachtwagens, bussen, vuilniswagens, heftrucks, lichte bedrijfsvoertuigen en het spoor.

Delen: