Nederland Waterstofland: Olympische Spelen 2020

De Olympische Spelen van Tokyo in 2020 staan in het teken van waterstof. In aanloop naar de spelen gaan zes Nederlandse bedrijven onder de naam ‘Missie H2’ waterstof promoten als belangrijke en duurzame energiedrager voor de toekomst.
Een consortium van zes Nederlandse bedrijven, bestaande uit Gasunie, Shell Nederland, Remeha, Stedin Groep, Port of Amsterdam en Groningen Seaports. De bedrijven slaan de handen ineen met NOC*NSF om waterstof onder de aandacht te brengen.
Waterstof spelen Tokyo
Waterstof en duurzaamheid staan erg hoog op de prioriteitenlijst van het NOC*NSF en IOC op weg naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Zo wordt het aanstaande olympisch dorp door waterstof van energie voorzien en komen er veel nieuwe tankstations rondom de sportaccommodaties. Er gaan zelfs geruchten dat de fakkel met het olympisch vuur waterstof als brandstof gaat gebruiken.
Voorbeeld voor energietransitie
“Japan heeft voor de energievoorziening van de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 de keuze gemaakt voor waterstof. Zo zullen de door de organisatie van Tokyo 2020 in te zetten auto’s op een H2 brandstofcel rijden. Daarmee zijn de Spelen van 2020 een mooi momentum om te etaleren welke mogelijkheden waterstof ook in Nederland heeft voor de transitie naar een duurzame energievoorziening.” aldus Gerard Dielessen, Algemeen Directeur NOC*NSF.
Nederland Waterstofland
Onder de naam ‘Nederland Waterstofland’ gaan Nederlandse topzwemmers zich inzetten om Nederland te laten kennismaken met de mogelijkheden van waterstof als duurzame energiedrager. Het Missie H2 consortium steunt tegelijkertijd TeamNL op weg naar de Spelen van Tokyo 2020.
Ulco Vermeulen, lid Raad van Bestuur Gasunie, namens Missie H2: “Om de bekendheid met de duurzame mogelijkheden van waterstof onder het Nederlandse publiek te vergroten, trekken zes Nederlandse bedrijven gezamenlijk op. Onder de noemer “Missie H2” brengen wij concrete waterstofprojecten en -initiatieven onder de aandacht van het Nederlands publiek. Ons doel is een brede beweging op gang te brengen ten behoeve van de energietransitie.”