Internationale ontwikkelingen 24 oktober 2021

Mini Mirai op waterstof

Niet nodig, maar wel leuk: een radiografisch bestuurbaar schaalmodel van de Toyota Mirai op waterstof. In Engeland gemaakt en een wereldprimeur!

Het initiatief komt van Toyota, de Mirai in de schaal 1 op 10 is van Tamiya en Bramble Energy heeft de ultrakleine brandstofcel van 20 watt gemaakt. De waterstof zit onder druk in verwisselbare patronen. In vergelijking met hetzelfde modelletje met batterijen kan de waterstofvariant twee keer zo lang rijden.

Bekijk hier de video van de mini Mirai op waterstof

Experiment schaalmodel op waterstof

De makers zeggen dat dit experiment is bedoeld om te laten zien wat met waterstof mogelijk is. Niet meer en niet minder. Deze specifieke mini Mirai zal dus niet worden uitgebracht voor verkoop. Het blijft bij dit ene exemplaar. David Rogers van Toyota in Groot-Brittannië: “Toyota werkt waar mogelijk samen met anderen aan proefprojecten met waterstoftoepassingen voor bussen, treinen, schepen en huizen. We gingen deze uitdaging enerzijds voor de fun aan en anderzijds om aan te tonen wat kan met brandstofceltechnologie.

Alistair Brebner van Tamiya

Is de mini Mirai op waterstof te koop?

Komt dit schaalmodel van de Toyota Mirai dan helemaal nooit op de markt? Tamiya-woordvoerder Alister Brebner: “We beseffen dat het aanbieden van een waterstofversie nu nog niet aan de orde is. Dit experiment bewijst wel dat H2-technologie is te minimaliseren en op termijn een perfecte energiebron voor onze schaalmodellen kan zijn.”

Delen: