Beleidsontwikkelingen 17 maart 2022

Met waterstof CO2-uitstoot aanpakken, kan dat?

16 maartVVD-kamerlid Silvio Erkens (VVD) heeft kamervragen gesteld aan de minister voor Klimaat en Energie over nieuwe techniek om met behulp van een elektrochemisch systeem op basis van waterstof, CO2 uit de lucht te onttrekken.

De vragen zijn naar aanleiding van een wetenschappelijk artikel in Wetenschap in Beeld. Het artikel gaat over ‘baanbrekende technologie waarmee de CO2-uitstoot met 99 procent kan verminderen’.

Universiteit van Delaware

Een team ingenieurs van de universiteit van Delaware heeft een methode gedemonstreerd om kooldioxide, CO2, uit de lucht te halen. Het team onder leiding van professor Yushan Yan vond een nieuw elektrochemisch systeem uit op basis van waterstof, dat de CO2-uitstoot in de lucht met 99 procent kan verminderen.

Filters voor vliegtuigen en fabrieken

De filters zijn goedkoop te maken en ze zijn ook al in productie – en we zullen ze de komende jaren overal ter wereld tegenkomen in vliegtuigen, fabrieken, steden, onderzeeërs en ruimtevaartuigen.

Althans als het aan Yushan Yan ligt, docent en onderzoeker aan de universiteit van Delaware. Klik hier om verder te lezen.

Delen: