Internationale ontwikkelingen 19 oktober 2022

Is waterstof de toekomst in autosport?

Alpine werpt balletje op met studiemodel Alpenglow

Alpine is fameus om zijn sportieve auto’s en momenteel actief in de Formule 1. Voor de toekomst denkt de fabrikant aan groene waterstof voor zowel de weg als het circuit.

De naam is Alpenglow. Het is een studiemodel en waterstof levert de energie. De conceptcar is onthuld op de autoshow in Parijs (17-23 oktober 2022) en kreeg daar de handen op elkaar van voorbij schuifelende toeschouwers. Alpine over de Alpenglow: “Dit is hoe de autosport van morgen eruit moet zien: net zo sensationeel als het altijd al was – maar dan nog schoner.”

Groene waterstof

De Alpenglow staat voor een toekomst waarin zowel raceauto’s als nieuwe straatmodellen alleen nog schone emissie hebben. ‘Groene waterstof’ is een van de oplossingen die het merk inzet voor duurzame mobiliteit. Een waterstofaandrijflijn stoot vrijwel niets anders uit dan stoom.

Historie van Alpine

De autosport is onlosmakelijk verbonden met de historie van Alpine en stond dan ook centraal bij de ontwikkeling van de Alpenglow. De carrosserie is geïnspireerd op een wingsuit en legt zo een link met een van de meest extreme bergsporten. Twee driehoeken maken samen één vorm die uitzonderlijke sensaties oproept.

Gerecycled carbon

Voor de carrosserie wordt gerecycled carbon gebruikt. De elektromotor, brandstofcel en andere componenten van de aandrijving zijn zichtbaar door een transparante cover. De ruimte is beperkt. De Alpenglow is een eenzitter en daarmee is direct duidelijk dat dit concept primair is bedoeld voor autosport.

Alpenglow = roodachtige gloed

Alpenglow is een perfecte naam. De roodachtige gloed die vlak voor zonsopkomst over de bergen strijkt staat symbool voor deze conceptcar. Het is een overweldigend moment. Het ochtendgloren van revolutionaire technologieën en vormen. Het merk licht een tipje van de sluier op voor de volgende fase. Een eerste glimp van de Alpine-modellen van de toekomst.

Delen: