Internationale ontwikkelingen 15 december 2022

Interactieve kaart over waterstof infrastructuur

Een interactieve kaart die alle onder handen projecten voor waterstof infrastructuur in de Europese Unie toont. Een dergelijke kaart is er nu.

Het gaat om een initiatief van ENTSOG, GIE, EUROGAS, CEDEC, GD4S, en GEODE. Alle relevante waterstofinfrastructuurprojecten zijn op de kaart te vinden. De kaart is interactief, gebruiksvriendelijk en voor iedereen toegankelijk. Het is vooral een handige tool voor belanghebbenden en beleidsmakers die met waterstof bezig zijn.

Waterstofperspectief

Op de site van Hydrogen Infrastructure Map Europe staat vermeld dat de interactieve waterstofinfrastructuurkaart het waterstofperspectief en de projecten van transmissiesysteembeheerders (TSO’s) van gas, distributiesysteembeheerders (DSO’s), opslagsysteembeheerders (SSO’s) en LNG-systeembeheerders (LSO’s) samen in kaart brengt.

Projecten van 2030, 2040 en 2050

De interactieve kaart bevat waterstofinfrastructuurprojecten en toont de ontwikkeling van projecten in 2030, 2040 en 2050. De projecten zijn onderverdeeld in 5 categorieën, waaronder transportleidingen, distributiepijpleidingen, terminals en havens, opslagplaatsen en vraag- en productieprojecten.

Delen: