HYVIA lichte bedrijfswagens op waterstof met tankstation

HYVIA blijft zijn aanbod voor groene waterstofmobiliteit uitbreiden. Na de lancering van de Renault Master Van H2-TECH vorige maand onthult HYVIA twee nieuwe prototypes van lichte bedrijfsvoertuigen op waterstof.
HYVIA, dat amper een half jaar geleden werd opgericht, onthulde al drie lichte bedrijfsvoertuigen op waterstof: een Van, een Chassis Cabine en een City Bus. David Holderbach, CEO van HYVIA “We hebben ook ons waterstoflaadstation onthuld om klanten tankmogelijkheden te bieden waar de waterstofinfrastructuur nog in ontwikkeling is.”
HYVIA bouwt voort op de expertise van Plug Power, een wereldwijde leider op gebied van waterstof met meer dan twintig jaar ervaring met elektrolyse en een netwerk van meer dan honderd stations die samen meer dan veertig ton waterstof per jaar distribueren.

Totaaloplossing voor bedrijfswagen op waterstof
HYVIA biedt oplossingen voor elektrolyse, mobiele opslagstations en ook waterstoftankstations die worden geproduceerd in Flins in Frankrijk. Deze waterstoftankstations zijn te huur of te koop en gegarandeerd veilig in gebruik. Het vullen van de waterstoftanks van de bedrijfswagens duurt circa 5 minuten.

Drie bedrijfswagens op waterstof
Met de expertise van Renault Group biedt HYVIA drie lichte bedrijfswagens met brandstofcelaandrijving. Dat is de Master Van H2-TECH met een actieradius van 500 km en een laadvolume van 12 m3. Een Master Chassis Cab H2-TECH: een grote bedrijfswagen met nog meer laadruimte (19 m3) en een actieradius van 250 km. En een Master Citybus H2-TECH: een minibus voor maximaal vijftien passagiers en met een actieradius van circa 300 km.
Batterij-elektrisch en waterstof-elektrisch
De bedrijfswagens rijden batterij-elektrisch en op uit waterstof gewonnen energie. De actieradius bedraagt maximaal 500 km, waarvan 100 km te danken is aan de elektrische energie en de rest aan de waterstof. De lichte bedrijfswagens zijn voorzien van een 33 kWh batterij, een 30 kW brandstofcel en waterstoftanks met een inhoud van 3 tot 7 kg, afhankelijk van de uitvoering. De brandstofcelsystemen bestaan uit de opslag en alle subsystemen die nodig zijn voor de toevoer en regeling van lucht en waterstof, bevochtiging en koeling.