Mobiliteit 08 juli 2021

HYVIA lichte bedrijfswagens met tankstation

Renault bedrijfswagens krijgen deels waterstofaandrijving. Eind 2021 komen die op de markt onder de merknaam HYVIA. Ook een waterstoftankstation is erbij te kopen of te huren.

HYVIA bouwt voort op de expertise van Plug Power, een wereldwijde leider op gebied van waterstof met meer dan twintig jaar ervaring met elektrolyse en een netwerk van meer dan honderd stations die samen meer dan veertig ton waterstof per jaar distribueren.

Totaaloplossing voor bedrijfswagen op waterstof

HYVIA biedt oplossingen voor elektrolyse, mobiele opslagstations en – vanaf eind 2021 – ook waterstoftankstations die worden geproduceerd in Flins in Frankrijk. Deze waterstoftankstations zijn te huur of te koop en gegarandeerd veilig in gebruik.

Drie bedrijfswagens op waterstof

Met de expertise van Renault Group, sinds 2014 Europees leider op gebied van elektrische lichte bedrijfswagens en een pionier op gebied van lichte bedrijfswagens met waterstofaandrijving, biedt HYVIA tegen het einde van 2021 drie lichte bedrijfswagens met brandstofcelaandrijving. Dat is de Master Van H2-TECH met een actieradius van 500 km en een laadvolume van 12 m3. Er komt een Master Chassis Cab H2-TECH: een grote bedrijfswagen met nog meer laadruimte (19 m3) en een actieradius van 250 km. En een Master Citybus H2-TECH: een minibus voor maximaal vijftien passagiers en met een actieradius van circa 300 km.

Batterij-elektrisch en waterstof-elektrisch

De bedrijfswagens rijden batterij-elektrisch en op uit waterstof gewonnen energie. De actieradius bedraagt maximaal 500 km, waarvan 100 km te danken is aan de elektrische energie en de rest aan de waterstof. De lichte bedrijfswagens zijn voorzien van een 33 kWh batterij, een 30 kW brandstofcel en waterstoftanks met een inhoud van 3 tot 7 kg, afhankelijk van de uitvoering. De brandstofcelsystemen bestaan uit de opslag en alle subsystemen die nodig zijn voor de toevoer en regeling van lucht en waterstof, bevochtiging en koeling.

Delen: