Mobiliteit 22 november 2019

Hyundai toont nieuwe waterstofvrachtwagen

Hyundai heeft de ambitie om de groenste fabrikant van auto’s en vrachtwagens ter wereld te worden. De Koreanen onthulde daarom al eerder in 2019 de H2 XCIENT waterstofvrachtwagen. Op de North American Commercial Vehicle Show in Atlanta heeft Hyundai de DHC-6 Neptune waterstofvrachtwagen aan het publiek getoond.

Art Deco

Het bijzondere ontwerp van de DHC-6 Neptune is een verwijzing naar het Art Deco-tijdperk van de jaren dertig. In deze periode waren Streamliner-treinen zeer populair. Deze treinen hebben een extreem gestroomlijnde vorm om de luchtweerstand zoveel mogelijk te verminderen.

Koeloplegger

Op de beurs in Atlanta heeft Hyundai ook het doek getrokken van de HT Nitro ThermoTech oplegger. Deze maakt gebruik van een cryogeen koelsysteem. Dit systeem zet vloeibare stikstof in om de verschillende producten in de trailer te koelen. De duurzame oplegger stoot tot 90% minder CO2 uit in vergelijking met een traditionele koeloplegger. “Door het ontwikkelen van innovatieve technologieën, helpt Hyundai Translead de klimaatverandering aan te pakken. De HT Nitro ThermoTech vermindert de uitstoot van vervuilende stoffen in het transport. Bovendien zorgt dit voor een betrouwbaar en effectief transport van koelketenvoedsel”, aldus Bongjae Lee, Chief Executive Officer van Hyundai Translead.

H2 XCIENT

In 2019 onthulde Hyundai ook al een andere waterstofvrachtwagen: de H2 XCIENT. De H2 XCIENT kan 35 kilo waterstof opslaan in zijn tanks. De vrachtwagen kan daarmee 400 kilometer rijden. De eerste 50 exemplaren gaan volgend jaar in Zwitserland rijden. Dit aantal zal groeien tot 1.600 exemplaren in 2025.

Delen: