Veiligheid 15 augustus 2019

Hyundai NEXO noteert topscore in veiligheidstest

Het Amerikaanse veiligheidsinstituut IIHS heeft de waterstof aangedreven Hyundai NEXO de hoogste veiligheidsscore gegeven. De crashtest met de NEXO is een primeur voor het IIHS. Nooit eerder testen het veiligheidsinstituut een waterstofauto.

De veiligheidstesten zijn door de jaren heen steeds strenger geworden. Alle aspecten van een auto worden onder de loep genomen. Het IIHS, het Amerikaanse veiligheidsinstituut van verzekeraars, is een Amerikaanse equivalent van Euro NCAP. De Amerikanen zijn onder de indruk van het veiligheidsniveau van de NEXO. De waterstofauto heeft in de Verenigde Staten zelfs het predicaat ‘Top Safety Pick+’ gekregen.

Verschillende testen

De botsbestendigheid van de Zuid-Koreaanse SUV werd getest tijdens een uitgebreide serie botsproeven. Daarnaast zijn ook de verschillende veiligheidssystemen getest. Zo krijgt de NEXO de hoogste rating voor het Forward Collision Warning-syteem, automatisch noodremsysteem en zijn vermogen om botsingen te voorkomen bij zowel 20 als 40 kilometer per uur.

Waterstoftanks 

De waterstoftanks in de NEXO zijn ontworpen om de zwaarste ongelukken te weerstaan. Mocht er lekkage ontstaan, dan is de kans op brand of een explosie net zo klein als bij een tank met traditionele brandstoffen.

Tijdens de botsproefen worden de meest extreme botsingen uitgevoerd. De waterstoftanks hebben de proeven met glans doorstaan en maken de NEXO op dit gebied net zo veilig als een auto met een conventionele aandrijflijn.

Euro NCAP

In Europa bleek de NEXO ook al ongeëvenaard veilig in botsproeven. In 2018 is de Hyundai door het Europese veiligheidsinstituut Euro NCAP bekroond met de hoogste score van vijf sterren. De waterstof aangedreven auto behaalde in alle categorieën de maximumscore.

Delen: