Industrie 12 oktober 2021

Hyundai Mobis bouwt twee brandstofcelfabrieken in Zuid-Korea

Hyundai gaat twee nieuwe brandstofcelfabrieken in Zuid-Korea bouwen die de ontwikkeling van een waterstofmaatschappij verder moeten versnellen. Met de bouw van de twee fabrieken is een investering van 1,1 miljard dollar gemoeid.

Hyundai Mobis

De opdrachtgever voor de bouw van de twee productiefaciliteiten is Hyundai Mobis, een dochterbedrijf van industrieel conglomeraat Hyundai. De fabrieken verrijzen in Cheongna International City in de havenstad Incheon en moeten in de tweede helft van 2023 operationeel zijn. De stad ligt net ten westen van Seoul en is met circa 2,9 miljoen inwoners de op twee na grootste stad van het land.

Nummer drie

Met de bouw van de twee productiefaciliteiten in Zuid-Korea komt het aantal brandstofcelfabrieken van Hyundai Mobis op drie. De eerste fabriek, in Chungju in Zuid-Korea, opende in 2020 en heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van ongeveer 23.000 brandstofcellen.

In de nieuwe fabriek worden jaarlijks 100.000 brandstofcelsystemen in elkaar gezet en daarmee groeit Hyundai Mobis uit tot ’s werelds grootste producent van brandstofcellen.

Toekomstplannen

Al in 2018 kondigde Hyundai Motor Group aan plannen te hebben voor de productie – vanaf 2030 – van in totaal 700.000 brandstofcellen per jaar, waarvan 500.000 voor voertuigen en de rest voor onder meer schepen en bouwmachines.

‘Ondanks de onzekere tijden die de wereld nu doormaakt, onder meer als gevolg van Covid-19, hebben we besloten deze grootschalige investering te doen om onze leidende rol in de wereldwijde brandstofcelindustrie veilig te stellen. We zullen blijven investeren in faciliteiten om onze leiderspositie op het gebied van waterstof te versterken’, aldus Sung Hwan Cho, President en CEO van Hyundai Mobis.

Delen: