Internationale ontwikkelingen 22 juni 2019

Hydrogen Council groeit en bloeit

Steeds meer bedrijven melden zich aan bij de Hydrogen Council, het collectief dat toepassingen van waterstof op wereldwijde schaal onderzoekt en stimuleert.

Ledental Hydrogen Council ‘verviervoudigd’

Zes nieuwe bedrijven hebben zich deze week aangesloten bij de Hydrogen Council. Het waterstofinitiatief telt nu in totaal 60 bedrijven. Dat waterstof een belangrijke rol speelt in de duurzame energietransitie, is te merken aan de groei. De coalitie is meer dan verviervoudigd sinds de lancering in 2017, toen het nog 13 leden telde.

Grote internationale spelers

De zes nieuwe leden brengen het ledenaantal naar 60 bedrijven in totaal. Samen zijn deze bedrijven goed voor meer dan 2,6 biljoen euro aan inkomsten en wereldwijd 4,2 miljoen banen. De nieuw aangesloten bedrijven zijn SinoHytec, AVL, ITOCHU Corporation, The Liebherr Group, Power Assets Holdings Limited en BP.

‘Waterstofindustrie sterker dan ooit’

Euisun Chung, Executive Vice Chairman van Hyundai Motor Group en medevoorzitter van de Hydrogen Council: “De wereldwijde waterstofindustrie is sterker dan ooit. Bedrijven zetten in op waterstof, investeren in miljardenprojecten en ontwikkelen nieuwe producten. De Hydrogen Council leidt deze inspanningen en vergroot de samenwerking tussen de industrie, overheid en investeerders.”

Commerciële toepassingen

De Hydrogen Council sloot zich eerder dit jaar aan bij de Hydrogen Initiative. Een initiatief dat zich richt op internationale samenwerking op het gebied van beleid, programma’s en projecten om de commerciële toepassing van waterstoftechnologieën in alle sectoren van de economie te versnellen.

Waterstof als industriële grondstof

“Waterstof zal een belangrijke rol spelen in een duurzame toekomst, als energieproduct en als industriële grondstof. BP zal met zijn leden samenwerken om waterstoftechnologieën te promoten en te ontwikkelen.”, aldus Bob Dudley, Group Chief Executive van BP.

Delen: