Mobiliteit 11 februari 2021

Hopium waterstofauto met range van 1.000 km

Waterstof om mee te rijden krijgt steeds meer aanhangers. Zoals het Franse bedrijf Hopium dat in 2026 een luxe sedan op waterstof productierijp wil hebben. Een eerste concept wordt in de loop van dit jaar onthuld.

De eerste foto’s zijn als teaser al vrijgegeven. We zien een futuristisch vormgegeven vierdeurs sedan. Hopium noemt een vermogen van 500 pk en een actieradius van duizend kilometer op een volle tank met waterstof. En die is in drie minuten weer gevuld.

Sportieve waterstofauto

Het vermogen van de elektromotor belooft prestaties van een sportauto. Logisch ook wel, want de voormalige coureur Olivier Lombard leidt dit project bij het Franse Hopium, de automotive divisie van de Hydrogen Motive Company (HMC).

24 Uurs van Le Mans

Lombard won onder meer de 24 Uurs van Le Mans in 2011. Sinds 2013 test hij racers op waterstof voor het Zwitserse GreenGT. In 2024 wil hij met een waterstofauto in Le Mans aan de start verschijnen.

Compacte brandstofcel en lichte bouw

De sedan op waterstof heeft volgens de nog summiere beschrijving een compacte brandstofcel, die waterstof krijgt uit drie separate waterstoftanks. De ontwerpers mikken op lichte materialen om het voertuiggewicht laag te houden. Hopium stelt ambitieus dat deze creatie de benchmark voor sedans op waterstof moet worden. Wat de Tesla Model S is voor elektrisch aangedreven sedans.

Delen: