Personenauto's 04 oktober 2021

Hopium heeft eerste 1.000 pre-orders voor waterstofauto binnen

De Franse autofabrikant Hopium heeft zijn eerste doelstelling bereikt: het behalen van 1.000 pre-orders voor zijn premium waterstofauto, genaamd de Machina.

Hopium Machina

De Machina werd in 2020 aangekondigd en is het eerste model van de kersverse autofabrikant. Hopium opende de orderboeken in juni, nadat ze het eerste rijdende prototype in Parijs presenteerde.

1.000 kilometer actieradius

De Hopium Machina heeft een systeemvermogen van 500 pk en een actieradius van maar liefst 1.000 kilometer. Tanken duurt zo’n 2 tot 3 minuten volgens de Fransen. Aan de waterstofauto hangt een stevig prijskaartje van 120.000 euro en de productie gaat in 2026 van start.

Le Mans

Hopium is opgericht door de 29-jarige coureur Olivier Lombard. De Fransman nam drie keer deel aan de 24 uur van Le Mans en wist zelfs als jongste coureur ooit de beroemde race te winnen in 2011 in de LMP2-klasse.

“Ik wil de toekomstige eigenaren van Hopium Machina welkom heten in onze gemeenschap. Door als eerste een reservering te plaatsen, hebben ze zowel hun steun voor ons project als hun vertrouwen in waterstoftechnologie getoond, de energiebron van de toekomst.”, aldus oprichter en CEO van Hopium, Oliver Lombard.

Tags:  

Delen: