Mobiliteit 24 augustus 2020

Holthausen en Resato bouwen waterstofstation in Amsterdam en Groningen

De twee Noord-Nederlandse bedrijven, Holthausen en Resato International, hebben de handen ineen geslagen voor de realisatie van twee nieuwe waterstofvulstations. Het gaat om grote, openbare tankstations in Groningen en Amsterdam, die naar verwachting medio 2021 en eind 2021 operationeel zijn.

Bijdrage aan landelijk waterstofnetwerk

Holthausen is het eerste bedrijf in Noord-Nederland dat begon met rijden op waterstof. Als voorloper wil de onderneming laten zien dat emissievrij rijden de toekomst is.

De bouw van de twee waterstofvulstations, volledig van Nederlandse bodem, zet de plannen extra kracht bij om ervoor te zorgen dat waterstofvoertuigen binnen afzienbare tijd kunnen tanken in de noordelijke provincies, geheel in lijn met de filosofie om Nederland verder te brengen op het gebied van waterstof door middel van samenwerking.

“Met de realisatie van deze twee tankstations willen wij onze bijdrage leveren aan het landelijke netwerk van waterstoftankstations voor lichte en zware bedrijfsvoertuigen”, zegt Carl Holthausen, CTO van Holthausen Clean Technology. “Wij zijn begonnen in het noorden en zoeken samenwerkingen door heel Nederland. Resato is vanaf het begin partner geweest en wij drukken onze waardering van deze samenwerking uit door ook deze tankstations door Resato te laten bouwen en een bijdrage te leveren aan de waterstofeconomie in Nederland.”

Boost aan de Nederlandse economie

Met negen operationele waterstofvulstations in Nederland, timmert marktleider Resato flink aan de weg om de waterstofeconomie op te bouwen en de energietransitie te ondersteunen. Met een uniek aanbod van schaalbare waterstofvulstations en grote, openbare vulstations legt het bedrijf de fundering voor waterstofvoertuigen om door heel Nederland te kunnen tanken.

“Het is fantastisch om als MKB bedrijven uit de Europese Hydrogen Valley samen deze stap te zetten”, zegt Rob Castien, CEO van Resato International. “Door de samenwerking van MKB bedrijven creëren we werkgelegenheid in de regio. Ons beleid om maximaal ‘made in the Netherlands’ in te kopen, geeft een boost aan de Nederlandse economie.”

Gerard Schuiringa, Area Sales Manager Waterstof van Resato, vult aan: “Dit is goed nieuws! Behalve de samenwerking en positieve bijdrage voor BV Nederland, plaatsen we hiermee ook ‘future proof’ waterstofvulstations van hoge capaciteit daar waar de nu in opkomst zijnde (zwaarder transport) markt om vraagt. Met de reeds in opdracht zijnde publieke tankstations in België en Duitsland is dit een extra opsteker voor ons.”

Delen: