Over waterstof 09 november 2020

H2Platform event: hoe komen grootschalige waterstofprojecten tot stand?

Op vrijdag 11 december van 14:00 tot 15:30 vindt het halfjaarlijkse event van het H2Platform plaats (online). Een aantal toonaangevende sprekers zal ingaan op de vraag: hoe komen grootschalige waterstofprojecten nu tot stand? Geïnteresseerden kunnen het event online live volgen, na registratie.

Waterstof is een schone, CO2-vrije energiedrager die kan bijdragen aan de verduurzaming van diverse sectoren. Echter, om de kostenkloof te overbruggen zijn de nationale subsidies en/of fiscale voordelen onvoldoende.

Initiatieven

Toch ontstaan er al meer en meer mooie initiatieven. Wat zijn de succesfactoren? Hoe komen deze tot stand? En wat is er concreet nodig om nog meer schaal te maken?

In debat

Een aantal gasten zal vanuit een studio presentaties geven en het debat met elkaar voeren. Toehoorders kunnen via de chat vragen stellen. Het debat wordt geleid door Jörg Gigler, directeur TKI Nieuw Gas.

Sprekers

  • Erik van Iperen van Shell over het CrossWind Project, waarbij samen met Eneco slimme oplossingen worden toegepast in het windpark op zee met onder andere een rol voor groene waterstof.
  • Diederick Luijten van Air Liquide over het HyTruck project, 1000 waterstoftrucks en de bijbehorende infrastructuur in de havens van Rotterdam, Antwerpen en Duisburg.
  • Wim van Wijngaarden van de NIBC bank over financiering van energietransitieprojecten en de instrumenten en producten daarvoor.
  • Patrick Cnubben van New Energie Coalition over het Project Heavenn en Hydrogen Valleys en de ervaringen over het laatste jaar.
  • Afkenel Schipstra Senior Vice President Business Development Hydrogen, ENGIE, over het HyNetherlands Project, een project met Gasunie voor het realiseren van de eerste grootschalige, groene waterstofketen in Noord-Nederland.

We nodigen je van harte uit om je nu te registreren voor online deelname aan het event op vrijdag  11 december van 14.00 – 15.30

    Tags:  

    Delen: