Over waterstof 14 december 2020

H2-webinar vol energie! Bekijk de video

Het online webinar van het H2-event op 11 december 2020 is ronduit geslaagd te noemen met bijna 200 online deelnemers die actief meededen via de chat. Een opeenstapeling van plannen en projecten met een hoog haalbaarheidsgehalte passeerde de revue.

Diederick Luijten van Air Liquide ging uitgebreid in op het behoorlijk concrete HyTruck plan voor in totaal 1.000 waterstoftrucks. Die gaan rijden in en tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en Duisburg.

Waterstofproductie

Afkenel Schipstra van ENGIE maakte toehoorders enthousiast over de realisatie van een (groene) waterstofproductiefabriek (100 megawatt elektrolyzer) in Groningen en transport van waterstof via het aardgasnet.

CrossWind en Shell

Erik van Iperen van Shell ging uitgebreid in op het plan voor een elektrolyzer in de haven van Rotterdam als onderdeel van het CrossWind project.

H2-voorsprong nu vasthouden

Patrick Cnubben van de New Energie Coalition triggerde met zijn presentatie over de snelle en voorspoedige ontwikkelingen met het Project Haevenn en Hydrogen Valley in Noord-Nederland. Hoe Nederland hier een voorsprong met waterstof heeft opgebouwd en hoe belangrijk het is om die vast te houden, waarbij volgens hem nu ook de politiek moet aanhaken.

Hoe banken kunnen instappen?

Wim van Wijngaarden van de NIBC-bank maakte duidelijk dat de bancaire wereld kan focussen op ondersteuning van MKB-bedrijven die in de waterstofreis willen stappen, zoals bijvoorbeeld transporteurs die met de waterstoftrucks willen gaan rijden.

Webinar terugkijken: KLIK HIER.

Delen: