Industrie 14 juni 2019

Grootste waterstoftankstation ter wereld opent in Shanghai

Op het Shanghai Chemical Industry Park in Shanghai is het grootste waterstoftankstation ter wereld geopend. Het station kan binnen drie minuten een auto afvullen en honderden voertuigen per dag voorzien van waterstof.

Met een oppervlakte van 8.000 vierkante meter, biedt het station een dagelijkse capaciteit van twee ton. Ook biedt het station onderhoud aan waterstofauto’s en de mogelijkheid voor het opladen van batterijen. Dagelijks kunnen er 100 bussen, 300 lichte bedrijfsvoertuigen of 500 personenauto’s van stroom worden voorzien.

Shanghai Waterstofstation 1

Flinke boost waterstofindustrie

Het afvulstation zorg voor een flinke boost voor de waterstofindustrie in Shanghai. Het megastation levert ook waterstof aan andere kleinere stations in een straal van ongeveer 50 km tot 100 km. Het station maakt deel uit van een ontwikkelingsplan voor waterstofauto’s, wat in 2017 aangekondigd werd door het bestuur van Shanghai. In het plan wordt opgeroepen tot het promoten van waterstoftechnologie, en de oprichting van 5-10 waterstofvulstations die in 2020 zo’n 3.000 voertuigen moeten voorzien van waterstof.

Shanghai Waterstofstation 2

Volgens het plan zullen 20 snelwegen in de regio worden voorzien van waterstofvulinstallaties en worden er vóór 2030 meer dan 500 waterstoftankstations gebouwd.

Delen: