Mobiliteit 14 februari 2020

Gemeente Tilburg stimuleert vervoer op waterstof

Tilburg vormt samen met regionale partijen een coalitie om het gebruik van waterstofvoertuigen te stimuleren. Zo moeten er meerdere voertuigen en een vulpunt in de gemeente Tilburg komen.

De betrokken partijen spreken zich met een intentieverklaring uit voor deelname aan de waterstof ‘Coalition of the Willing Midden-Brabant’.

De samenwerkende partijen willen voor voldoende waterstofvoertuigen zorgen, zodat een waterstofvulpunt gerealiseerd kan worden. De coalitie wordt gevormd door 10 à 15 lokaal en regionaal actieve bedrijven en de gemeente Tilburg zelf.

Vuilniswagens op waterstof

Er moeten niet alleen auto’s op waterstof komen in de gemeente Tilburg, ook waterstof aangedreven vrachtwagens. Zware bedrijfsvoertuigen zijn namelijk verantwoordelijk voor een kwart van de totale CO2-uitstoot in het verkeer.

Daarom worden in de gemeente Tilburg onder andere twee vuilniswagens op waterstof in gebruik genomen. Het Brabants Afval Team (BAT) heeft de mogelijkheid om batterij-elektrische vrachtwagens in te zetten, maar de batterijen bieden onvoldoende capaciteit. De ‘waterstofcoalitie’ helpt bij het aanschaffen van de waterstofvuilniswagens.

Delen: