Personenauto's 05 augustus 2020

Flink meer waterstofauto’s in Arnhem

Dankzij stimuleringspakketten van de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland, zijn er in en rondom Arnhem maar liefst 70 extra waterstofauto’s gaan rijden.

Verduurzamen

De gemeente Arnhem en provincie Gelderland willen graag de regio verduurzamen en zien daarom graag meer waterstofauto’s op de weg. Deze auto’s stoten immers geen CO2 en fijnstof uit. De twee partijen zijn daarom het H2-Drive initiatief begonnen.

50% korting

Via het H2-Drive project konden mensen vanaf december 2019 voordelig een waterstofauto leasen of kopen. Waterstofrijders konden via het stimuleringspakket onder andere met 50% korting waterstof tanken.

70 waterstofauto’s

Het project liep volgens de planning af op 24 juli en in totaal zijn er zeventig waterstofauto’s in de regio op de weg gekomen. De initiatiefnemers zijn blij met het resultaat, als was het oorspronkelijke doel negentig nieuwe waterstofauto’s in en rondom Arnhem. Echter gooide de coronacrisis roet in het eten. Hierdoor zakte de verkoop van auto’s in Nederland dramatisch in, en zo ook de verkoop van waterauto’s.

Jan van der Meer, gedeputeerde Energietransitie en milieu van provincie Gelderland, is blij met het resultaat, maar is ook kritisch: “Door dit project hebben we weer een stapje vooruit gedaan naar de overschakeling op duurzame energie. Waterstof biedt potentie, zeker voor het zwaardere vervoer en de industrie, maar hier moet nog wel veel voor gebeuren.”

De volledige eindrapportage van H2-Drive lees je hier.

Tags:  

Delen: