Internationale ontwikkelingen 01 november 2019

Nederlands Paviljoen op Waterstofbeurs in Tokio

Wereldwijd groeit de belangstelling voor waterstof en de toepassing daarvan voor de energietransitie. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de belangstelling voor een waterstofbeurs in Tokio, de Hydrogen & Fuel Cell Expo. Die is van 26 tot en met 28 februari 2020. Meer dan 70.000 professionals hebben zich hiervoor al gemeld.

Hydrogen & Fuel Cell Expo

De Hydrogen & Fuel Cell Expo is een van de belangrijkste en grootste vakbeurzen op het gebied van waterstof.  Regelgeving & veiligheid, productie, transport, opslag en gebruik van waterstof in mobiliteit, gebouwde omgeving, industrie en energiesector komen hier aan bod.

Nederlands Paviljoen

Op de beurs organiseren FME, New Energy Coalition, RVO, de Nederlandse ambassade in Tokio en Hastex International een Nederlands Paviljoen. Nederlandse bedrijven en organisaties die zich willen vertegenwoordigen op de beurs in Japan kunnen zich aanmelden. Het Nederlands Paviljoen zal expertise van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen presenteren met presentaties, seminars en netwerkmomenten. Daarnaast krijgen de deelnemers de mogelijkheid om mee te doen met een eendaags side program in Tokio inclusief een netwerkreceptie op de ambassade.

Aanmelden kan HIER 

Waterstof innovatiemissie

Het initiatief bouwt voort op eerdere activiteiten, zoals de waterstof innovatiemissie naar Japan van 23-28 september 2019. Op 25 september ondertekenden de Nederlandse en Japanse overheid een samenwerkingsintentie inzake waterstof.

Contactpersonen:

Judith van Akkeren – judith.van.akkeren@fme.nl – FME
Patrick Cnubben – p.cnubben@newenergycoalition.org – New Energy Coalition
Wouter Veenhoven – wolter@hastexinternational.com – Hastex International
Yasin Ince – yasin@hollandinnovation.jp – Nederlandse ambassade in Tokio, Japan

Delen: