Over waterstof 06 juli 2021

Event H2 Platform toont innovatieve ontwikkelingen en beleidsuitdagingen

Het online event op vrijdag 2 juli van het H2Platform liet een aantal mooie innovatieve ontwikkelingen zien op het gebied van waterstof. Drie ondernemers toonden hun plannen. Het programma bevatte ook een aantal sprekers die direct betrokken zijn bij het Europese en Nederlandse waterstofbeleid. Hier kwamen vooral de uitdagingen naar voren om productie en inzet van duurzame waterstof te stimuleren.

Sabine Uitslag – oud Kamerlid – leidde het event dat vanuit de BOVAG in Bunnik werd uitgezonden. Ruim 150 mensen volgden live het online event.

Jorg Gigler, voorzitter Cross Sectorale Werkgroep Waterstof schetste het proces om samen met sector en andere belanghebbenden acties te formuleren.

Jorge Chatzimarkakis, Secretaris Generaal van Hydrogen Europe toonde helder hoe het huidige Europese beleid vaak juist frustrerend werkt om duurzaam geproduceerde waterstof een goede kans te geven.

Aleksandra Tomczak van het Cabinet van Eurocommissaris Frans Timmermans (EC) gaf de contouren aan van nieuw beleid, zoals dat op 14 juli gepresenteerd zal worden: het ‘Fit for 55’ pakket.

Roelf Tiktak, Directeur Vertogas, ging in op de ontwikkeling van de noodzakelijk certificering van duurzaam geproduceerde waterstof in Nederland en in Europa.

Hendrik van der Ploeg, Directeur GETEC PARK.EMMEN liet de plannen zien om industriepark Emmen te verduurzamen middels de toepassing van groene waterstof als brandstof.

Jos Boere, HySolar toonde de ontwikkeling van een regionale waterstofketen, van groene waterstof productie met zonnestroom tot afname in de mobiliteit.

André Banken van het bedrijf 2G toonde een nieuw concept voor de gebouwde omgeving om op een betaalbare manier van het aardgas af te gaan.

Het H2Platform organiseert iedere 6 maanden een event als deze. Deze events zijn gratis toegankelijk na aanmelding. De volgende zal media december plaats hebben. Houdt de site in de gaten of abonneer op onze nieuwsbrief voor informatie.

Delen: