Industrie 30 juli 2019

ENGIE sluit zich aan bij H2Platform

ENGIE sluit zich aan bij het H2Platform. Als technisch dienstverlener én energiebedrijf heeft ENGIE de ambitie om wereldwijd leider te zijn in de energietransitie. ENGIE wil een CO2-vrije energievoorziening mogelijk maken voor burgers, overheden en bedrijven.

ENGIE gelooft dat groene waterstof een essentieel onderdeel is om de energietransitie mogelijk te maken. Daarom werkt ENGIE samen met GasUnie en BioMCN om op grote schaal de inzet van groene waterstof mogelijk te maken. In het project HyNetherlands bundelen zij hun krachten om via een stapsgewijze aanpak de waardeketen van groene waterstof versneld te ontwikkelen, te beginnen met een 100 megawatt electrolyser die aan het begin van het volgende decennium op een locatie in het noorden van Nederland gerealiseerd wordt. De ambitie is om de waterstofketen vervolgens op weg naar 2030 stapsgewijs verder uit te bouwen naar grotere schaal.

Over ENGIE

In Nederland werken circa 6.200 medewerkers van ENGIE om de energietransitie richting te geven en te versnellen. ENGIE Nederland maakt deel uit van de internationale en beursgenoteerde ENGIE Groep met vestigingen in 70 landen en wereldwijd circa 150.000 medewerkers.

 

Delen: