Mobiliteit 18 april 2018

En hup naar WK 2018 racen met waterstof!

Studenten van het Drenthe College doen met een eigen geconstrueerde auto mee aan het WK 2018 racen met waterstof. Hoe flikten ze dat?

Wie het kleine niet eert… Het geldt zeker voor het racen op waterstof met radiografisch bestuurde modelauto’s in de schaal 1 : 10. Vrijdag 13 april was hiermee het eerste Nederlands Kampioenschap in de TT Hall in Assen. Vier teams met ROC-studenten stonden aan de start van de endurancerace. Het ging niet alleen om snelheid, maar ook om zuinigheid.

Nipt eerste

Uiteindelijk plaatste een van de drie deelnemende teams van het Drenthe College zich voor het WK 2018 dat later dit jaar in Duitsland is. Het was een nipte overwinning. Het was een close finish met Studenten van het Automotive College en het ICT College van ROC Midden Nederland, die tweede werden op het NK. Dit team won wel de eerste prijs voor innovatie en de eerste prijs voor zuinig rijden.

Knap tweede

Paul de Groot, projectcoördinator H2AC Nederland, over de gewonnen prijzen: ‘Het team van ROC Midden Nederland won de Hobby Time Innovation Award omdat zij op de meest innovatieve manier de race hebben uitgereden. Ze hebben vooraf de auto zo aangepast dat ze de race optimaal konden rijden. Ze hebben dit goed op de jury weten over te brengen. Daarnaast won het team de Holthausen Energy Award omdat ze tijdens de 6 uur durende race van alle teams het zuinigst hebben gereden met de batterijen en waterstofcapsules. Een knappe prestatie!’.

‘In 9 uur 829 rondjes’

Wesley de Ruiter van het Drenthe College was uiteraard trots op de winst zo blijkt uit een verslag van Assenstad.nl: ‘Dit hadden we niet verwacht. We hebben in negen uur 829 rondjes gereden…” Voor het WK ziet hij nog wel een verbeterpuntje. “We willen nóg zuiniger rijden.” Team 25 van het Drenthe College won ook de Pit Award. Team 27 van Drenthe College nam de Design Award in ontvangst.

Het WK 2018 voor de modelauto’s op waterstof is op 3 mei in het Duitse Chemnitz.

Delen: