Mobiliteit 29 september 2021

Eerste openbare waterstofvulpunt in Assen geopend

In Assen in het voortaan mogelijk om waterstof te tanken. Aan de Duitslandlaan 1 is het eerste waterstofvulpunt van de Drentse stad op dinsdag 28 september feestelijk geopend.

Waterstof in Drenthe

Resato International (producent van het waterstofvulpunt) en OrangeGas (exploitant van het waterstofvulpunt) zijn verantwoordelijk voor het nieuwe vulpunt in Drenthe. Op korte termijn willen de twee partijen ook nog locaties openen in Beilen, Hoogeveen, Nieuw-Amsterdam en Peize. De provincie Drenthe heeft voor de vulpunten een subsidie van 250.000 euro beschikbaar gesteld.

“Aan de hand van ons small scale waterstofvulpunt concept wordt de eerste stap gezet om van Drenthe een waterstofregio te maken”, zegt Rob Castien, CEO Resato International. “In combinatie met de toekomstige vier waterstofvulpunten wordt de dekkingsgraad voor waterstof tanken vergroot. Een fantastische ontwikkeling om groen waterstof rijden in de regio werkelijkheid te maken. Waterstof komt eraan!”

Betalen via een app

Tanken bij het nieuwe station gaat eenvoudig en modern. Via de mobiele OrangeGas app kan de klant afrekenen en tegelijkertijd sparen voor leuke goodies.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra en wethouder Mirjam Pauwels openen het station
Delen: